Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Betegségek okai Dr. Edward Bach szerint

2012.04.05

 

A betség okai (Dr. Bach)

Hogyan támad a lélek és a személyiség között ez a diszharmónia és ezzel a betegség? Nemcsak Bach látja az okokat a szellemi tévedésekben vagy a szellemi törvények figyelmen kívül hagyásában. Ezek a szellemi törvények minden idők bölcseleti tanításaiban és az Újtestamentumban is megtalálhatók.

 

Az első tévedés: A személyiség nem hallgat belső irányításának útmutatásaira, és nem cselekszik élettervével egybehangoltan, hanem abban az illúzióban él, hogy teljesen önálló. Legszélsőségesebb esetben a személyiség már nincs abban a helyzetben, hogy lelkének és felsőbb énjének meglétét egyáltalán felismerje, mert materialista szemléletével csak azt fogadja el, ami látható és tapintható. Ezáltal levágja magát saját kozmikus köldökzsinórjáról, elsorvasztja és tönkreteszi magát. Gyakran előfordul, hogy a személyiség csak részterületeken ismeri félre a lélek céljait. Ezeken a területeken önfejűen cselekszik, amennyire az összefüggéseket korlátozott mértékben megérti.
Mindazon életterületeken, ahol a személyiség elfordult kozmikus kapcsolatától vagy - ahogy Bach mondja - a szeretettől, nem lesz rálátása isteni tulajdonságaira, megszűnik pozitív beállítottsága az élettervéhez, továbbá nem jut hozzá pozitív potenciáljaihoz. Egy alacsonyabb frekvenciatartományba süllyed, és az emberiség alapbetegségei áramlanak rá, azok 38 archetipikus negatív lelki reakciómintájával egyetemben.


Második tévedés: A személyiség vét az „egység elve ellen". Ha a személyiség felsőbb énjének és lelkének szándékai ellenére cselekszik, úgy tettei automatikusan a nagyobb egység érdekei ellen is irányulnak, azon egység ellen, amellyel lelke energetikai összeköttetésben áll. A személyiség főként akkor vét az egység elve ellen, amikor megkísérli egy másik lényre rákényszeríteni akaratát. Ezzel nemcsak a másik lény fejlődését gátolja, de egyben zavarja az egész kozmikus energiamezőt, azaz az egész emberiség fejlődési folyamatát.

 

Forrás: Mechtild Scheffer - Az eredeti Bach-virágterápia

 

A mappában található képek előnézete Békés hit