Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kaveka rozskenyere

2013.09.17

 Kaveka 1345g-os rozskenyere ( 98% rozsliszt)

2013.szept.-021.jpg

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Élesztős kovászhoz:

1/4 kocka élesztő elmorzsolva
1 kk cukor
2 kk rozsliszt
1 dl meleg víz

Meleg helyen 30 percig hagyom felfutni az élesztőt.

 
Nagy tálam mérlegre teszem és beleteszem a továbbiakat:

 700 g rozsliszt (világos rozsliszt + teljes örlésű)
 100 g rozspehely (rozspelyhet 2-3 percig főztem leszűrtem)
 4 kk só
 1 kk cukor 
 2 ek oliva olaj
 1/2 kk őrölt kömény, koriander, zöld kardamom
 4 dl meleg víz 
 
Elkeverem az összetevőket, hozzáadom az élesztős kovászt.
2013.jan.-040.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Robotgéppel  dagasztom. Tésztát formázom, 1.5 óráig letakarva kelesztem.
 
2013.szept.-010.jpg   

2013.szept.-011.jpg

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Alumínium tálcát, olajjal megkenem, ráhelyezem kenyeret, amely tetejét vízzel kenem.
 
2013.szept.-016.jpg
2013.szept.-017.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sütő aljára tálcába vizet teszek párologni. Előmelegített gázsütőben 20 percig 180 fokon, majd 50 percig 210 fokon sütöm.
Amikor elkészült, rácson hagyom hűlni. 
 
2013.szept.-020.jpg
   
 

A mappában található képek előnézete ..Kaveka étkei..

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.