Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A, Zöld alga -Méregtelenítés chlorellával

2008.10.24

Magas klorofill tartalmú mikroalga. Minkettõ Chlorella Pyrenoidosa(jobb méregfelszívó képesség, de nehezebb emészthetõség) és a Chlorella Vulgaris (magasabb CGF tartalom - lásd lentebb, könnyebben emészthetõ, kevesebb fémmegkötõ képesség) áll rendelkezésre.

A chlorellának sokféle egészségre gyakorolt hatása van:

· Vírusölõ (különösen hatásos a cytomegaly vírus ellen a herpesz családból)

· Méreg megkötés (mucopolysaccharide hártya) Minden ismert mérgezõ fém, környezeti mérgek, mint a dioxin és mások

· Javítja és aktiválja a test detoxifikáló funkcióit:
· Drámaian megnõ a redukált gluthation ,
· Sporopollen olyan hatásos ,mint a cholestyramin a neurotoxinok megkötésénél és sokkal hatásosabb a mérgezõ fémek megkötésében, mint bármely más természetes hatóanyag.
· Különbözõ "peptidek" helyreállítják a coeruloplazmint és a metallothioneine-t
· Lipidek (12,4%) alfa és gamma-linoleic savak segítenek kiegyensúlyozni a detoxifikációs program alatt növekvõ halolaj betáplálást és szükséges még sok funkcióhoz, beleértve a prexisomes formációját.
· Methyl-coblolamine étel az idegrendszernek, helyreállítja a megrongált neuronokat és megvan a saját detoxifikáló hatása.
· A chlorella növekedési faktora segít a testnek detoxifikálni önmagát egy a még nem ismert beható úton.Megmutatkozik, hogy évek milliói alatt a chlorella kifejlesztett egy speciális fehérje detoxifikációt és peptidet minden létezõ mérgezõ fémre.
· A porphyrinnek a chlorofilban megvan a saját erõs fém megkötési effektusa. A klorofil aktiválja a PPAR-receptort a sejt atommagján, amelyik felelõs a DNS áttételért és a peroxisom formáció kódolásáért (lásd halolaj), a sejtfal megnyitása (ismeretlen mechanizmus) ami szükséges minden detoxifikáló folyamathoz, normalizálja az inzulin érzékenységet és még ennél sokkal többet. Az orvosi gyógyszerek aktiválják a PPAR receptorokat (olyan mint a pioglitazone) hatásos volt a mell és prosztatarák kezelésében.

 

 

 

 · Szuper tápláló anyag: 50-60% aminósav tartalom, ideális táplálék vegetáriánusoknak, methylcobolamin - a legkönnyebben abszurbálható és felhsználható formája a B12, B6,nak ásványoknak, chlorophyll, béta karotin, stb.

· A bélflóra helyreállítása

· Emésztési segítség (nagy mennyiségû hatóanyag)

· Alkalinizálási hatóanyag(fontos a malignanciás pácienseknek)

 

 

Dózis:Kezdjük 1 grammal(=4 tabletta) 3-4 alkalommal naponta.Ez a standard adagja felnõtteknek az aktív detoxifikáció 6-24 hónapjában.A detoxifikáció aktívabb szakaszaiban ( minden 2-4 hétbõl 1 hét) bármikor, mikor cilantrót is adunk, a dózist növelhetjük 3 grammig 3-4 alkalommal naponta (1 hétig, 2-4 héten át a normális adag). 30 perccel az étkezések elõtt és lefekvési idõben.A chlorellának ez az útja pontosan az az adgja a vékonybélnek,ahova az epe fecskendezõdik az étkezés megkezdésekor, elviszi a mérgezõ fémeket és más mérgezõ hulladékokat. Ezek meg lesznek kötve a chlorella sejtfalával és ki lesznek szállítva az emésztõ traktusból.Az amalgám tömések kivétele elõtt 2 nappal már a nagyobb dózist lehet adni és a kezelés utáni 2-5 napig lehet még adni.(Ha több amalgám tömést vesznek ki, hosszabb ideig lehet a nagyobb adagot adni.) A fogászati kezelés ideje körül ne adjunk cilantrót. Ez alatt az idõ alatt nem akarjuk mobilizálni a mélyen tárolt fémeket, ráadásul a várt új kitevés miatt. Ha szedsz c vitamint a detoxikációs program alatt, tedd ezt minél távolabb a chlorellától (legjobb evés után).

 

Mellékhatások: A legtöbb mellékhatás tükrözi a mozgósított fémek mérgezõ hatásait, amelyek ide-oda járnak át a szervezeten.Ezt a problémát azonnal elkerülhetjük azzal, ha szignifikánsan növeljük a chlorella dózist, de ne csökkentsük, mert ez rosszabbítani fogja a problémáinkat (kisebb chlorella dózisok több fémet mobilizálnak,mint amennyit a bélen keresztül el tudnak szállítani,nagyobb chlorella adagok több mérget tudnak megkötni, mint amennyit mobilizáltak). Néhány embernek emésztési problémát okoz a chlorella sejthártyája. Az enzim cellulase megoldja ezt a problémát. A cellulase elérhetõ sok egészséges ételboltban emésztõ enzim termékekben.Ha a chlorellát az étellel egyszerre fogyasztjuk, ez segíthet ezekben az esetekben, habár ilyenkor kevésbé hatásos.A chlorella vulgarisnak vékonyabb sejtfala van és a celluláris enzimet jobban tolerálják azoknál az embereknél, akiknek emésztési problémáik vannak.
A chlorella növekedési faktor(CGF)
Ez egy hõ "kifejlõdés" a chlorellábólamik koncentrálva tartalmazzák bizonyos peptideket, proteineket és más alkotórészeket.A kutatás a CGF-el kapcsolatban megmutatta, hogy a gyerekeknek nem fog romlani a foga, és a fogkõképzõdésük(felsõ állkapocs fejlõdés)majdnem tökéletes. Kevesebb betegség alakult ki és a gyerekek korábban nõnek és magasabb IQ-val rendelkeznek és szociálisan tapasztaltabbak.Sok esetben drámai daganattal rendelkezõ páciensek meggyógyultak? Miután CGF nagyobb adagban szedtek. Tapasztalataink szerint a CGF a pácienseknek sokkal könnyebbé, rövidebbé és hatékonyabbá teszi a detoxikációt.
Javasolt dózis: 1 cap CGF minden 20 tabletta chlorellához.
NDF és PCA
Mind a kettõ a chlorellából és a Cilantróból származó kivonat és nagyon hatásos a méregtelenítésben. Nagyon jól elviseli a szervezet, de elég drága.