Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


E, Aloe Vera összetétele

2012.04.24
Az ALOE VERA összetétele (Gyógyászati tulajdonságai)
 
 
VITAMINOK
 
A-vitamin (karotin): védi a sejteket a szabad gyököktől, jótékony hatással van a bőrre, hajra.
B1 (tiamin): szükséges az energiatermeléshez és a szövetgyarapodáshoz, az izmok és az idegrendszer zavartalan működéséhez.
B2 (riboflavin): szükséges a B6 működéséhez, elősegíti a növekedést, javítja a látást.
B3 (niacin nikotinsav): anyagcsere-szabályozó, az idegrendszer működéséhez nélkülözhetetlen.
B6 (piridoxin): fontos a vörösvértestek és ellenanyagok képzéséhez, az immun- és idegrendszer működéséhez.
B9 (folsav): nélkülözhetetlen a fehérje szintézishez, a vörösvértestek képzéséhez.
B12 (cianokobalamin): nélkülözhetetlen a sejtek növekedéséhez, a folsav sejtekbe juttatásához.
C-vitamin (aszkorbinsav): fontos antioxidáns, számos betegségnél segíti a gyógyulást.
E-vitamin (tokoferol): fontos antioxidáns, védi a sejthártyákat, fokozza a sejtregenerálódást.
Kolin: segíti az anyagcserét, a zsírsavak felhasználását, a szervezet méregtelenítését.
 
ÁSVÁNYI ELEMEK
 
Kalcium és foszfor: segítik a csontfejlődést.
Kálium (kálium-szorbát): szabályozza a szervezet vízháztartását, normalizálja a szív ritmusát, vérnyomáscsökkentő, hiánya esetén a sejtek, idegek és izmok nem látják el feladatukat.
Vas: szükséges a vörösvértestek képzéséhez, és bizonyos enzimek keletkezéséhez.
Nátrium: nélkülözhetetlen a vízháztartás szabályozásában.
Klór: létfontosságú a gyomorsavképzésben, antiszeptikus, fertőtlenítő hatású.
Mangán és magnézium: jelenlétük fontos az enzimek működéséhez, segítik az izmok és a központi idegrendszer hatékony működését jó állapotának megőrzését.
Réz: nélkülözhetetlen a vas beépüléséhez, nagy szerepe van a kötőszövetek kialakulásában.
Króm: segíti a zsírsavenzimek működését, fontos a vércukor-, és koleszterinszintjének szabályozásában.
Cink: serkenti a fehérjék képződését, irányítja az anyagcsere-folyamatokat.
 
MONO- és POLISZACHARIDOK
 
cellulóz - glükóz - mannóz - aldonentóz - uronsav (hexo) - lipóz - allináz - L-ramnóz - acemannon
 
ESSZENCIÁLIS AMINOSAVAK
 
(A nyolc esszenciális aminosavból - melyet a szervezetünk nem tud előállítani- hetet tartalmaz)
 
Izoleucin - Leucin - Lizin - Metionin - Fenilalanin Treonin - Valin (a gyermekeknek a Hisztidin is, mert a szervezetük még nem tudja előállítani)
 
 
 
SZEKUNDER AMINOSAVAK
 
(A 14 szekunder aminosavból 11 megtalálható benne)
 
Aszparaginsav - Glutaminsav - Alanin -Argin (vagy arginin) - Cisztin - Glicin - Hisztidin Hidroxiprolin - Prolin - Szerin - Tirozin
 
LIGNIN, SZAPONIN, ANTRAKINON-ok
 
A"ligninek" könnyedén hatolnak be a bőrbe.
A"szaponinok" antiszeptikus hatásúak.
Az"antrakinonok" hashajtó hatásúak.
Aloin: enyhe purgatív és hánytató.
Barbaloin (barbaloin glükozid): antibiotikus és purgatív.
Izobarbaloin: fájdalomcsillapító és antibiotikum.
Antranol és antracén: stimulálják a vér oxigénmegkötését.
Aloesav: antibiotikum.
Aloe amodin: baktericid, purgatív.
Fahéjsav: sebtisztító, csíraölő és fungicid.
Fahéjsav-észter: fájdalomcsillapító, érzéstelenítő.
Éteres olaj: nyugtató.
Krizofánsav: fungicid (bőrgombaölő).
Aloe ulcine: gátolja a gyomorszekréciót (hisztamin reakcióval).
Rezisztanol.
 
ENZIMEK
 
Irányítják a sejtekben lejátszódó kémiai folyamatokat, hiányuk előbb-utóbb betegséghez vezet.
 
Amiláz: katalizálja az amidon hidrolízisét dextrózzá, maltózzá.
Bradikináz vagy Bradikinináz: fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, serkenti az immunrendszert.
Kataláz: megakadályozza a savoxidok felszaporodását a szövetekben.
Cellulóz: segíti a normális emésztést.
Kreatin foszfokináz: izomenzim.
Lipáz: segíti a zsírok emésztését.
Nukleotidáz: gyorsítja a nukleotidok hidrolízisét nukleozidokká.
Alkalin foszfatáz: szabályozza a májműködést.
Proteolitáz vagy proteáz: a fehérjéket alkotó elemeikre hidrolizálják.

Foszfatáz (sav): prosztata rák jelzője. 

 

A mappában található képek előnézete Békés hit