Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


5. Köldök csakra

2014.06.17

Köldök központ 


Színe: sárga

Főbb témája, például önbecsülésünk erősítése és hosszabb távon a valóban erős személyiség kiépítése. Ha erősítjük köldök csakránkat, lerázhatjuk az elutasítástól, kritikától való félelmeinket, és elválva minden csoporttól, kialakíthatjuk saját, egyedi identitásunkat. Elfogadjuk és megbecsüljük önmagunkat. Kockázatot is vállalunk, mivel tudjuk, hogy képesek vagyunk megbírkózni bármivel, ami csak következik. Valóban erős személyiséggé válhatunk.
 

Megerősítő gondolatok:

Olyannak fogadom el önmagamat, amilyen vagyok.
Tudom, hogy kihozom magamból a legjobbat.
Ezentúl mindig tisztelettel és megbecsüléssel fordulok önmagam felé.
Személyiségem ereje növekszik.
Uralom önmagamat. Én választom meg, hogyan gondolkodjak és viselkedjek.
Megérdemlek minden örömet, tiszteletet és szeretetet, amit kapok. Nyitott vagyok, és elfogadok minden szépet és jót az életben.

A szellemi harcos

A szellemi harcos ereje voltaképpen lelkierő, amelyet az a meggyőződés támogat, hogy az irányítás valamely isteni hatalom dolga. A külső akadályokkal való szembeszállás és győzedelmeskedés pedig csiszolja, alakítja ezt az erőt. A mítoszok és legendák szellemi harcosai az állandó elutasítások és konfliktusok közepette arra kényszerültek, hogy önmagukba tekintsenek, értelmét leljék életük alakulásának. Ez a hihetetlen erős archetípus egyesíti magában a szellemi filozófiát, amely a növekedést és fejlődést az akadályok leküzdésében látja, azzal a bátorsággal, amely mindig a tisztesség és megvesztegethetetlenség jegyében cselekszik, még akkor is, ha ez érthetetlen vagy éppen népszerűtlen mások szemében. 
 

Bach Virágterápiából megerősítő mondatok:

Bohócvirág - bátorság virága

Bátor vagyok.Bátran szembenézek félelmeimmel.
Belevágok. Nem halogatom a cselekvést.
Előrelépek. Félelmeim nem befolyásolnak céljaim megvalósításában.

Vörösfenyő - önbizalom virága

Képes vagyok rá. Ismerem és elfogadom erősségeimet és gyengéimet.
Akarom. Képes vagyok korlátaim lebontására és ezt tetteimmel is bizonyítom.
Megteszem. Képességeim tudatában kihasználom az alkalmakat, aktív vagyok.
 
 
Bár a napfonat mentális csakra, egészséges működése közvetlen kapcsolódik az egyén érzelmi életéhez. Ez azért van így, mert az elme, vagy mentális folyamatok az érzelmi élet szabályozóiként  működnek. Az érzelmek mentális megértése azokat egy rend keretébe helyezi, és elfogadhatóan definiálja a valóságot.
 
Szív csakráról:
 
 
 
 
 
 
 
 

A mappában található képek előnézete Csakrák