Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hasi csakra

2014.07.25

 Hasi csakra - Szvadhiszthana - édes ízt jelent


 A csakra olyan dolgokkal áll kapcsolatban, amelyek édessé teszik az életet: gyönyörrel, szexualitással, táplálkozással, mozgással,a változással. 
 Narancssárga szín tartozik hozzá.
 Kapcsolatban áll a táplálással, befogadással és az érzelmekkel. 
 Itt már arról van szó, mi teszi az életet élni érdemessé.
 Összpontosítsunk a csakrához kapcsolódó főbb témákra, a vágyaink elfogadására, az élet élvezetére, és arra , hogy ezen dolgok eléréséhez milyen változtatásokat kell véghezvinnünk. Ha örömünket leljük az élet egyszerű dolgaiban, akkor lesz bennünk elég lelkesedés és energia az élet különböző területein-család, hivatás,kapcsolatok, társaság-végzett kreatív tevékenységekhez is.

Pozitív archetípusa az uralkodó.
Élete részévé, mindennapos tapasztalatává teszi a szép és kívánatos dolgokat.
Az uralkodó mágneses vonzerejű személyiség, mindenki élvezi a társaságát.
A kihívásokat, mint a fejlődés lehetőségét fogja föl. Képes elfogadni a dolgokat, ahogy vannak, jót-rosszat vegyesen, tudja jól, hogy a fény együtt jár az árnyékkal, jó a rosszal, ebből áll az élet. Sosem felejti, hogy nem késhet a tavasz, ha már itt a tél.
Lelkivilága megengedi, hogy örömét lelje eredményeiben.
Az uralkodónak megvan az a csodálatos képessége, hogy kielégítse vágyait.Jónak látja életét és megérdemli, hogy részt kapjon a világ szép és jó dolgaiból, így a testi vágyak kielégüléséből is.
Mivel a jót igyekszik meglátni minden helyzetben, és nem a hátrányokat, általában úgy találja, hogy csupa jót hoz neki az élet.
Megerősítések:

Olyan korszak felé közeledem, amely a teljes boldogságot és beteljesedést ígéri. Az élet biztosít számomra mindent, amire csak szükségem van ehhez.
Megérdemlem a szerelmet és a szexuális élvezetet.
Jogom van arra, hogy kinyilvánítsam a vágyaimat mind önmagam, mind mások előtt.
Vagyok, aki vagyok, és ez éppen elég.
Az életem kibontakozik.
Kész vagyok rá, hogy tiszteljem a testemet és elfogadjam testi vágyaimat.


Napi kérdések:

Mennyire vagyunk nyitottak a változásokra? Változtassunk meg ma valami apró dolgot!
Mennyire vagyunk kreatívak a szexben? Beszéljük meg partnerünkkel fantáziáinkat.
Milyen áldozatokat vállalunk csak azért, hogy másoknak kedvére tegyünk? A zavaros kapcsolat mindkét fél számára mérgező. Legközelebb egyszerűen mondjunk nemet, és ne magyarázkodjunk.
Eléggé tiszteljük-e lényünk férfi és női oldalát? Az nem baj, ha egyszer szelídek, másszor rámenősek vagyunk. A különböző helyzetek különböző reakciókat kívánnak meg.
Valóban jobb-e adni, mint kapni? Ha örömmel fogadunk egy ajándékot, azzal mi is adunk valamit az ajándékozónak. Volna szívünk megtagadni másoktól az adás örömét? 
Úgy hisszük-e, hogy ha ki szeretnénk elégíteni a vágyainkat, akkor előbb okvetlenül valami áldozatot kell hoznunk? Összpontosítsunk egy olyan személyre, aki számára igazán édes az élet! Próbáljuk meg visszatükrözni őt! Változott valamit a meggyőződésünk?
 
 

A mappában található képek előnézete Csakrák